Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bortom huden
Isbn: 978-91-8979-843-4
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2024
Uppläsare: Magnus Roosmann
Length: 12 timmar 11 minuter

Ljudbok

Bortom huden

En kall och fuktig novemberkväll, tidigt 1990-tal, genomför en framväxande och alltmer modig nationalistisk rörelse en manifestation till minne av Karl den XII i Kungsträdgården i Stockholm. Utkommenderad polis försöker hålla motdemonstranter och anhängare åtskilda. I oredan som uppstår misshandlas en ung skinhead till döds.

Parallellt med händelserna i Kungsträdgården, tvingas flyktingar från ett sönderfallande Jugoslavien allt oftare få förstå att landet Sverige inte villkorslöst avser att välkomna dem med öppna armar.

Drygt tjugofem år senare utförs ett hänsynslöst attentat under Almedalsveckan i Visby, offren är medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Skytten försvinner spårlöst och jakten på mördaren visar sig mer intrikat än förväntat.

"Bortom huden" introducerar Elisabeth Collins utredare vid Invernesspolisen, Xabier Ericsson en vagabond med rötter i Baskien och Sune Rickardsson, utredare vid Östersundspolisen och boende i Brunflo. En trojka som försöker navigera rätt mellan grynnor och förrädiskt utlagda blindskär.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone