Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Du ska inte bära skammen för det som hänt
Isbn: 978-91-8969-061-5
Förlag: Ordberoende Förlag AB
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2023
Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar
Length: 2 timmar 54 minuter

Ljudbok

Du ska inte bära skammen för det som hänt

"Detta är min berättelse om det mörker som bor inom mig, jag vet hur det känns att ständigt oroa mig, hur det är att alltid vara rädd. Rädd att avslöja den hemlighet som jag har lovat både pappa och mig själv att hålla inom mig."

"Min far utsatte mig för övergrepp hela min barndom och nu jobbar jag heltid med att hjälpa utsatta barn"

Detta är min berättelse om det mörker som bor inom mig, jag vet hur det känns att ständigt oroa mig, hur det är att alltid vara rädd. Rädd att avslöja den hemlighet som jag har lovat både pappa och mig själv att hålla inom mig.

Det finns inte en enda plats i vårt gula hus där jag inte har varit utsatt för ett övergrepp. Inte ett rum, inte en enda fri yta. Jag växer upp i ett hem av otrygghet.

Jag blir tvungen att använda en stor del av mitt vuxna liv för att läka min barndom, för att vilja och orka leva. Jag får tag i en psykoterapeut som har kunskap i DBT, jag blir av med skammen och de dagliga flashbacks som plågar mig, nu börjar jag leva."

Maria är idag utbildad socionom och har en magisterexamen i socialt arbete. Hon vill berätta sin historia för att visa att det går att tala om sexuella övergrepp. Vi behöver alla hjälpas åt för att upptäcka de barn som växer upp som hon en gång gjorde. Maria arbetar inom Socialtjänsten och är styrelsemedlem i Rädda Barnen Sollentuna. Hon har medverkat flera gånger i Nyhetsmorgon. Hon föreläser om socialtjänstens arbete och skriver krönikor.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone