Jump to content
Cover for Greven av Monte Cristo
Isbn: 978-91-7499-148-2
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: September 2023

E-book

Greven av Monte Cristo

Nittonåriga Edmond Dantès anklagas på falska grunder för landsförräderi och skickas - utan rättegång - till det ensligt belägna fängelset på ön Château d'If utanför Marseille. Genom en tunnel mellan cellerna möter han den italienska fången Abbé Faria, präst och akademiker, som berättar om en skatt gömd på ön Monte Cristo.
När Faria dör smugglar Dantès hans kropp till sin egen cell och tar i sin tur Farias plats i liksäcken, och lyckas rymma när säcken slängs i havet. Han ska hämnas på de män vars avundsjuka satte honom i fängelse, och han ska hitta skatten på Monte Cristo.
Alexandre Dumas klassiska äventyrsroman Greven av Monte Cristo presenteras här i en efterlängtad nyutgåva, i översättning av Jakob Gunnarsson.

ALEXANDRE DUMAS den äldre [1802-1870] var en exceptionellt produktiv fransk författare, som under sin livstid publicerade ett stort antal romaner i olika genrer, såväl som pjäser och reseskildringar. Men av Dumas verk är det hans äventyrsromaner som blivit omistliga klassiker, allra främst Greven av Monte Cristo och De tre musketörerna.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone