Jump to content
Cover for Den unge Werthers lidande
Isbn: 978-91-7645-645-3
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: July 2023

E-book

Den unge Werthers lidande

Den romantiske unge mannen Werther reser till landsbygden i ett nostalgiskt sökande efter ett enklare liv. Där, i byn Wahlheim, träffar han Charlotte och blir blixtförälskad. Trots att hon redan är förlovad kan Werther inte låta bli att fördjupa deras relation, och sina känslor, tills hans misär över en framtid utan henne blir outhärdlig.
Johann Wolfgang von Goethes brevroman Den unge Werthers lidande blev en omedelbar succé när den publicerades 1774 och sände den tidigare okände Goethe rakt in i rampljuset. Över hela Europa spred sig »Werther-feber« med Werther-porslin, tavlor och till och med ett mode baserat på Werthers utseende i boken.
I översättning av Erik Wilhelm Westee.

JOHANN WOLFGANG VON GOETHE [1749-1831] var en tysk diktare och författare. Goethes arbete var banbrytande och spänner över flera fält, bland annat poesi, dramatik, humanism och teologi. Han är en nyckelfigur inom den tyskspråkiga litteraturen och har haft ett omätbart inflytande på tyska filosofer som Hegel och Shiller. Goethe debuterade med Den unge Werthers lidande [1774], 1808 kom hans magnum opus, den första delen av teaterstycket Faust.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone