Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Du ska inte bära skammen för det som hänt
Isbn: 978-91-8969-062-2
Förlag: Ordberoende Förlag AB
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2023

E-bok

Du ska inte bära skammen för det som hänt

"Min far utsatte mig för övergrepp hela min barndom och nu jobbar jag heltid med att hjälpa utsatta barn"

"Detta är min berättelse om det mörker som bor inom mig, jag vet hur det känns att ständigt oroa mig, hur det är att alltid vara rädd. Rädd att avslöja den hemlighet som jag har lovat både pappa och mig själv att hålla inom mig.

Det finns inte en enda plats i vårt gula hus där jag inte har varit utsatt för ett övergrepp. Inte ett rum, inte en enda fri yta. Jag växer upp i ett hem av otrygghet.

Jag blir tvungen att använda en stor del av mitt vuxna liv för att läka min barndom, för att vilja och orka leva. Jag får tag i en psykoterapeut som har kunskap i DBT, jag blir av med skammen och de dagliga flashbacks som plågar mig, nu börjar jag leva."

MARIA LUNDBERG är idag utbildad socionom och har en magisterexamen i socialt arbete. Hon har arbetat tio år inom socialtjänsten. Nu arbetar hon som universitetsadjunkt vid Mälardalens universitet, avdelning socialt arbete.

Recension

"Maria Lundberg växte upp med en alkoholiserad mamma och en våldsam pappa. När hon var tio år skilde sig föräldrarna och hon flyttade in hos pappan och hans nya fru. Nu började ett nästan sju år långt helvete då pappan utsatte henne för upprepade sexuella övergrepp. Hon placerades i ett fosterhem när hon var sexton år och när hon skulle fylla sjutton år vågade hon äntligen berätta om övergreppen. Pappan åtalades och dömdes till fängelse. Under hela sitt vuxna liv har Maria Lundberg försökt läka såren genom psykoterapi. Hon utbildade sig till socionom för att hjälpa andra drabbade och det är också denna målgrupp boken främst riktar sig till. Skam, ensamhet, tystnad; dessa ord går som ett mantra genom hela boken." BTJ



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone