Hoppa till innehållet
Omslagsbild för I vår lilla stad
Isbn: 978-91-8063-934-7
Förlag: Modernista
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: april 2023

E-bok

I vår lilla stad

I I vår lilla stad får vi träffa många lustiga karaktärer, som skalden Petrus Rotta, konstapel Joakim Skutt och borgmästaren Douglas Bull. Tillsammans med sina vänner i staden hjälper de varandra och hittar på tokiga saker. Staden med alla dess gulliga invånare är så levande att man som läsare lätt får känslan av att själv bo där!
I vår lilla stad är Maria Gripes debut och följdes sedan av två böcker till om samma karaktärer: När det snöade och Kung Laban kommer.

MARIA GRIPE [1923-2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker är översatta till 29 språk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnären Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmärkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, Litteraturfrämjandets stora pris och Astrid Lindgren-priset.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone