Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jo tack, bra
Isbn: 978-91-8972-472-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar
Length: 2 timmar 24 minuter

Ljudbok

Jo tack, bra

Klas sitter i ledningsgruppen på ett marknadsledande nordiskt logistikföretag men var som ung vuxen intagen på psykakuten på Danderyd sjukhus. Mikael anser sig botad från schizofreni, vilket anses medicinskt omöjligt. Johanna tar överdos efter överdos tills hon till sist får diagnosen Borderline.

"Jo tack, bra" bygger på nio intervjuer om psykisk ohälsa som författaren antingen upplevt själv eller som bevittnats i egenskap av nära anhörig. Boken ämnar att öka förståelsen för att psykisk sjukdom är ett tillstånd, inte en identitet och att det kan drabba i stort sett vem som helst, när som helst. Det finns ingen skam i det.

Boken bygger på verkliga händelser varvat med reflektioner och konkreta verktyg för att hantera, bemöta och förstå psykisk ohälsa. Den har självbiografiska inslag och tar avstamp i författarens upplevelse av sin brors psykiska sjukdom.

Sophie Joelsson är uppvuxen i Göteborg och har en examen i företagsekonomi samt tjugo års erfarenhet som projektledare och konsult inom PR och kommunikation. I tre år var hon sjukskriven för utmattningsdepression och kom på fötter igen tack vare naturen, meditation och terapi. Hennes unika livsresa resulterade både i en yrkesmässig och inre helomvändning. I 40-årsåldern omskolade hon sig till diplomerad samtalsterapeut, därefter beteendevetare och numera arbetar hon som skolkurator.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone