Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gräv där du står : för en mänskligare & mer hållbar värld
Isbn: 978-91-8695-198-6
Förlag: Eget Förlag Sverige AB
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: januari 2023
Uppläsare: Anna Lövheim
Length: 1 timme 38 minuter

Ljudbok

Gräv där du står : för en mänskligare & mer hållbar värld

Många tror att det inte angår dem vad som händer i världen eller ens i Sverige och heller inte vad som sker med klimatet eller med människorna i deras omgivning. Men vi är en enda mänsklighet på ett enda jordklot och valen vi gör kommer inte bara att påverka våra familjer och vår vardag, utan även andra familjer och deras vardag. Och våra städer, regioner, länder – hela världen – trots att det kan vara svårt att se och förstå det.

När vi pratar om hållbarhet i vardagen menar många av oss främst att vi behöver ta hänsyn till miljön, vilket är bra. Men det finns så mycket mer vi bör tänka på.

Med den här boken vill Anna Lövheim visa att hållbarhet är vad vi gör det till, var och en av oss. Visst har vi de globala målen inom Agenda 2030 att utgå från. Men det blir snabbt tungt och jobbigt om du ser målen som strikta riktlinjer.

I stället vill författaren lyfta dem som inspirationskällor genom att paketera dem på ett lite annorlunda sätt. Tanken är att du ska vilja utveckla dig själv och världen så att den kan finnas kvar på ett hållbart sätt. Och bidra till den stora helheten på ett sätt som känns naturligt och passar dig, genom att gräva där du står.

Innehållsförteckning
Det angår dig
En kort historik om hållbarhet
Gräv där du står – och håll ryggen rak
Hållbara människor
Ett mänskligare samhälle
Hållbara livsmiljöer
Ett hållbart näringsliv
Ett livskraftigt klimat
Vi kan göra det
Din Agenda 2030
Vill du veta mer?

Om författaren
Anna Lövheim är jurist med inriktning på internationell rätt och mänskliga rättigheter. Hon har lång erfarenhet som beslutsfattare och föredragande på statliga myndigheter, i domstol och som politiskt sakkunnig vid Sveriges riksdag. Hon har även internationell erfarenhet, bland annat från FN:s högkommissariat för mänskliga rättigheter samt lobbningsarbete i USA.

Recensioner
"Det hållbara finns i det stora – och det lilla. Ingen är hjälplös. Bra grepp!"
- Olof Jonmyren, politisk redaktör, Södermanlands Nyheter

--

Det här är en snabbläst bok för dig som vill veta mer om hur du kan göra skillnad, på riktigt, när det gäller hållbarhet. Som privatperson och som företag. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone