Hoppa till innehållet
Omslagsbild för  Livat på Lingonvägen - Olgas nya djur
Isbn: 978-91-7987-925-9
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
3-6 år Barn & Ungdom 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Livat på Lingonvägen - Olgas nya djur

Olga vill ha ett eget djur!

Olga älskar djur. Hennes rum är fullt med djurbilder och böcker om djur. Katten Sotis och hunden Bruno finns redan i familjen, men Olga vill ha ett alldeles eget djur. Kanske en hamster? Men mamma och pappa säger nej. Hur ska Olga göra då?

Livat på Lingonvägen är en bokserie för de yngsta läsarna. Böckerna kan läsas av barnen själva eller tillsammans med en vuxen. Matilda Salméns sprudlande illustrationer i fyrfärg ger stöd åt texten och tilltalar både barn och vuxna.

Böckerna är indelade i fyra nivåer – röd, blå, gul och grön. En långsamt ökande svårighetsgrad ger läsaren möjlighet att lyckas.

Janina Kastevik och Sarah Utas, som skapat serien, är systrar och delar ett stort intresse för böcker och läsning. Janina är barnboksförfattare, jurist och trebarnsmamma. Sarah är barn- och ungdomsbibliotekarie med många års erfarenhet av barnlitteratur och läsfrämjande.

Illustratören Matilda Salmén har jobbat som barnboksillustratör sedan 2006. Hon har illustrerat drygt hundra böcker och tycker att hon har världens roligaste jobb!

 

Sagt om Sura gubben!:

Den enkla lästräningstexten lyckas på ett fint sätt förmedla ett litet vardagsäventyr och samtidigt ge en bild av vänskap mellan grannar, om man bara är öppen för möjligheterna. Boken kan ge en fin läsupplevelse för nybörjaren och locka till vidare läsning.”

Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 19/2022

 

Satt om Det nappar!:

Texten i Det nappar! är kortfattad och enkel men Janina Kastevik och Sarah Utas har ändå lyckats skapa en härlig och tilltalande berättelse, mycket tack vare Matilda Salméns roliga och actionfyllda illustrationer som ger texten ett extra lyft.

Mia Mårtensson, BTJ-häfte nr 21/2020

 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



EPUB3: Fixed format


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone