Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det ekonomiska könet : Ojämlikhetens dolda historia och jämställdhetens framtid
Isbn: 978-91-1312-100-0
Förlag: Norstedts
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Det ekonomiska könet : Ojämlikhetens dolda historia och jämställdhetens framtid

Var digerdöden avgörande för jämställdheten i Europa? Hur har blodbanker påverkat kvinnors sysselsättning? Och varför finns det ekonomiska gapet mellan män och kvinnor fortfarande kvar, efter att ha minskat under nästan hela 1900-talet?

Det ekonomiska könet är en populärvetenskaplig skildring av jämställdhetens rötter och framtid, en djupdykning i de ekonomiska drivkrafter som format synen på kön och mäns och kvinnors roller i samhället ? från stenåldern fram till i dag. Ekonomijournalisten Carl Johan von Seth tecknar historien om hur män och kvinnor nästan uppnådde jämställdhet och varför den utvecklingen stannade av. Det är samtidigt en beskrivning av vad som återstår: jämställda mammor och pappor. I länder som Sverige kan ungefär fyra femtedelar av det kvarvarande ekonomiska gapet mellan könen knytas till föräldraskapet.

Genom att föra samman den senaste ekonomiska forskningen med beteendevetenskap och naturvetenskap undersöker Carl Johan von Seth de synliga och osynliga trender som verkar i den moderna ekonomin. Långsamt förändras det ekonomiska könet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone