Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dumplings & annan dim sum
Isbn: 978-91-2717-966-0
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Matlagning, mat & dryck
Tillgänglig sedan: augusti 2022

E-bok

Dumplings & annan dim sum

"Recepten är så pedagogiskt välutformade att också ganska oerfarna hemmakockar kan åstadkomma storverk. … Dim sum betyder ungefär 'att vidröra hjärtat' och precis det lyckas Karin Lei utmärkt med. Jag har svårt att tänka mig en mer fullständig och smakfull kokbok än den här om dim sum i alla dess varianter."
BTJ

Dim sum betyder ”att beröra hjärtat” på kinesiska och bland rätterna finns något för alla – från olika fyllda dumplings, fluffiga ångade baos och friterade vårrullar till eggtarts och silkiga risnudelrullar. Att träffas för yum cha, kantonesiska för att dricka te, handlar mycket om att umgås och samlas med familj och vänner och att dela på olika rätter.

Dim sum älskas över hela världen. Det kantonesiska köket står för de mest kända varianterna, men genom åren har andra regionala kök och streetfoodfavoriter inkluderats på menyerna. Idag lär det finnas över tusen olika rätter som kan räknas som dim sum.

Boken innehåller ett 50-tal recept på klassiker som har gow (dumpling med räka), shumai (ångad fläskdumpling) och char siu bao (bao med fläskfyllning). Du kan också läsa om dim sum-kulturen, ingredienser, teknik och tips för att laga hemma. 

Traditionellt serveras dim sum så att du delar och smakar på många olika rätter, men de flesta funkar även att äta var för sig eller tillsammans med ris eller nudlar. Dessutom går de ofta att förbereda och frysa in. Dessutom går de ofta att förbereda och frysa in och sedan tillaga när det är dags.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone