Hoppa till innehållet
Omslagsbild för FAIR ISLE-STICKNING : Tröjor, mössor och vantar med färger från naturen
Isbn: 978-91-8971-623-0
Förlag: Polaris Fakta
Kategori:
Hus & hem
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

FAIR ISLE-STICKNING : Tröjor, mössor och vantar med färger från naturen

"Ett projekt skrivet med kärlek. Författaren har lång erfarenhet och spetskompetens när det kommer till Fair Isle-stickning i boken finns, såklart, stickmönster men det är minst lika mycket tyngd på berättelsen om hantverken, historiken bakom och teknikerna som används. Denna bok är en fullträff för den som vill lära sig mer om Fair Isle-stickning, men den är också mer än läsvärd för den som vill lära sig mer om Fair Isle." Bibliotekstjänst

Skottland möter Gotland i första svenska boken om Fair Isle-stickning!

Mönstren och tekniken i Fair Isle-stickning har vuxit fram under hundratals år. Färgerna är av tradition naturnära med inspiration från Shetlandsöarnas karga och storslagna landskap. I Sverige återfinns liknande miljöer på Gotlands hedar och i den här boken får du uppleva det bästa och vackraste av båda världarna. Det är nämligen den första svenska boken om Fair Isle-stickning! Tekniken i stickningen är enkel; det svåra är att blanda färger och nyanser som gör att mönstren framträder. Bokens fokus är färginspiration, det vill säga hur man väljer nyanser och färger i sin flerfärgsstickning så att man kan gå vidare med egna mönster efter bokens grundmodeller till basplagg.

Läsaren bjuds på 24 olika projekt med tröjor, vantar och mössor och ett kapitel om hur du formger din egen tröja. Bokens mönsterbibliotek innehåller såväl traditionella Fair Isle-mönster som mönster i nordisk tradition.

CARINA OLSSON, textil allkonstnär och kursledare, är en av Sveriges främsta experter på fair isle-stickning. Carina har en unik förmåga att i sina Fair Isle-stickade plagg återskapa och fånga naturens färger såsom musselskalets blåskimrande ton, tångruskans lila lyster och de gulgröna lavarnas nyanser mot grå klippor.

Carina Olsson är också författare till böckerna Brodera på ylle (2012), Bottensömmar (2018) och Brodera retro (2020).

Fler röster om boken:

»Bilderna, texterna, mönstren och beskrivningarna ingenting lämnas åt slumpen i denna underbara bok! En måste köpa-bok för den som älskar, eller vill veta mer om, stickning från Fair Isle.« Tidningen Sticka och handarbeta

EPUB3: Fixed format


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone