Jump to content
Cover for I min systers skugga
Isbn: 978-91-7885-682-4
Publisher: Idus förlag
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: April 2022

E-book

I min systers skugga

Tjänstefolket neg, bugade och försökte bli osynliga så snart farmor visade sig. Mamma blev alltid orolig i farmors sällskap och pappa sa ja till allt som farmor föreslog. Det var bara Stina och madam Fridh som inte var rädda för henne. Ibland när Stina gjorde upptåg och alla vände sina roade blickar mot henne kunde farmor söka Ullas blick. Då brukade Ulla bli så blyg att hon tittade ner i golvet. Hon skämdes för sin syster, för sin egen tystnad, för allting.

Ulrika Fredrika är snart 13 år gammal och ska spendera sommaren hos sin farmor i Skåne. Kanske låter detta p­recis som dina somrar? Men då ska du veta att Ulrika, kallad fröken Ulla, är grevinna, att hennes farmor bor på ett slott och att hon lever under 1700-talets Sverige.

Sverige såg väldigt annorlunda ut för några hundra år sedan: flickor fick inte gå i skolan, de som var rika var väldigt rika och de som var fattiga hade nästan ingenting. Ullas stora dröm är att bli författare, gifta sig med stallpojken Jöns och att få spendera dagarna med kokerskan madam Fridh. Under en sommar förändras hela Ullas liv kommer hennes drömmar att gå i uppfyllelse? Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone