Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Röd drottning
Isbn: 978-91-8023-656-0
Förlag: Modernista
Kategori:
Barn & Ungdom Fantasy & SF Unga vuxna
Tillgänglig sedan: december 2021
Uppläsare: Louise Löwenberg
Length: 15 timmar 1 minut

Ljudbok

Röd drottning

Första boken i Röd drottning-serien

»Suverän början på en ny serie & ett fantastiskt världsbygge.« The Guardian

»Perfekt för oss som vill ha en fantasy med övernaturliga förmågor, intriger och maktspel. Nu längtar jag väldigt mycket efter fortsättningen!« Boktycke

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga – de silvriga – är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.
Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.
Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån – och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll…

VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA. Hon hade en »plågsamt normal« uppväxt och ägnade en stor del av sin tid åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Numera bor hon i Santa Monica i Los Angeles med sin labrador Indiana Jones. Hennes redan på förhand hett omtalade debutroman Röd drottning [Red Queen] gick rakt in på första platsen på New York Times bestsellerlista, är översatt till mer än 40 språk och Universal Pictures har köpt filmrättigheterna.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone