Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Arbete : en historik över vad vi gjort med vår tid
Isbn: 978-91-2717-255-5
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Arbete : en historik över vad vi gjort med vår tid

Vårt arbete ger oss mening, formar våra värderingar, avgör vår sociala status och styr hur vi tillbringar vår tid. Men så har det inte alltid varit: under 95% av vår arts historia har arbete haft en helt annan betydelse. Hur kommer det sig då att arbete är den centrala principen för hur vi organiserar våra samhällen? Och varför arbetar vi mer än någonsin när vi samtidigt lever i exempellöst överflöd?

I Arbete en historik över vad vi gör med vår tid tecknar den brittiska antropologen James Suzman arbetets historia. Han visar på de milstolpar som varit avgörande för vår nutida syn på arbete, från jordbrukets uppkomst för 12 000 år sedan till den industriella revolutionen, och pekar på den revolution vi är mitt uppe i: den digitala. På ett levande och infallsrikt sätt ställer Suzman de grundläggande frågorna om hur vi vill leva och arbeta i en föränderlig värld.


En fascinerande undersökning som utmanar våra grundläggande antaganden om vad arbete betyder Att känna till historien om vad vi gjort med vår tid kommer förhoppningsvis hjälpa oss att göra mer medvetna val i framtiden. Yuval Noah Harari



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone