Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Medvetandets gåta : Om hjärnan, själen och konsten att kila runt hörnet
Isbn: 978-91-1312-066-9
Förlag: Norstedts
Kategori:
Filosofi
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Medvetandets gåta : Om hjärnan, själen och konsten att kila runt hörnet

Tycker du att frågan om hur hjärnan fungerar, vad själen och medvetandet egentligen är och vad som kan tänkas hända efter döden är de allra största och mest intressanta mysterierna i hela vårt stjärnbeströdda universum?

Då kan Medvetandets gåta bli en av de viktigaste böckerna du läser, oavsett om du är religiös fundamentalist, hårdnackad naturalist eller en lagom vilsen och nyfiken människa mitt i livet precis som de flesta av oss.

Vetenskapsförfattaren och arkeologen Jonathan Lindström tar med oss på ett hisnande forsknings­äventyr. Han diskuterar maskhjärnor och schimpansritualer, berättar om istidsjägarnas begravningar och medeltidsbiskoparnas själsföreställningar. Han kastar sig över den moderna hjärnforskningen och kosmologins yttersta frågor, förklarar och visar att det som räknas som vetenskapens svåraste ämnesområden faktiskt är begripliga för vem som helst.

Vad är nära-döden-upplevelser? Varför tror människor på själsresor? Vad betyder det om universum är oändligt? Försvinner jag för alltid när jag dör?

Boken kommer att ruska om din invanda uppfattning om den verklighet och vardag du tar för självklar.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone