Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Personlighet i arbete
Isbn: 978-91-2782-876-6
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Personlighet i arbete

Hur viktigt är det egentligen att vara social och utåtriktad i arbetslivet? Förändras ens personlighet med åldern? Kan man förutsäga hur ansvarstagande en medarbetare kommer vara? Varför är personlighetsfaktorn känslomässig stabilitet så viktig för gott samarbete?

I denna vetenskapligt grundade bok om människans personlighet får läsaren en inblick i vad forskningen menar med personlighet, hur personlighet skiljer sig mellan människor, och hur den fungerar över tid och situationer. Med femfaktormodellen som utgångspunkt och arbetslivet som ramverk beskriver författarna hur vår personlighet tar sig uttryck, påverkar vårt beteende och sätter ramarna för våra styrkor och svagheter. De tar också upp komplexiteten i att bedöma personlighet.

Personlighet i arbete är skriven för dig som vill få forskningsbaserad kunskap om personlighet generellt, och om dess roll i arbetslivet specifikt. Som HR eller ledarskapskonsult får du en större förståelse för medarbetares och chefers beteenden på arbetsplatsen.

Författarna är tre av Sveriges främsta inom urval och testutveckling och anlitas flitigt som experter och föreläsare. Sofia Sjöberg är fil.dr i psykologi. Anders Sjöberg är fil.dr och docent i psykologi vid Psykologiska institutionen, Stockholms universitet. Sara Henrysson Eidvall är leg psykolog, specialist i arbets- och organisationspsykologi.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone