Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Brännässlornas drottning
Isbn: 978-91-7557-577-3
Förlag: Hoi Förlag
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Brännässlornas drottning

Det är 60-tal och Gro hoppas att det Palme säger är sant, att kvinnor och män är varandras jämlikar. Men hemma be?nner hon sig i skottlinjen mellan en feminist och en patriark. Hur mycket hon än anstränger sig för att leva upp till föräldrarnas krav och förväntningar är de aldrig nöjda. Livet känns trångt som i en skolåda och hon inser snart att anpassningen har ett högt pris.
Gro gör vad hon kan för att hålla sin värld intakt. Hon snubblar, kör i diket, tar sig upp igen, borstar av sig skiten och stapplar vidare på lite för höga klackar. Hon drar in magen och försöker upprätthålla värdigheten så gott det går. Mötet med Brännässlornas drottning sätter igång en frigörelseprocess. Viljan att utforska de mörka sidorna hos sig själv och att bryta normerna väcks, något som följer med henne genom livet.
Jeanette Bäfverfeldts roman är en tankeväckande och stark berättelse som med mycket humor skildrar kvinnlig sexualitet och frigörelse från 60-talet och framåt.


Jeanette Bäfverfeldt föddes i Göteborg 1957. Idag bor hon i Göteborgs skärgård där hon driver en hemma hos-krog och skriver på heltid. Hon har arbetat som journalist och som utvecklingsledare i hälso- och sjukvården. Tidigare har hon publicerat flera böcker på ämnet jämställdhet och psykisk ohälsa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone