Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mordet i källaren
Isbn: 978-91-7987-330-1
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Deckare & spänning Lättläst
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: John Kinell
Length: 39 minuter

Ljudbok

Mordet i källaren

Lisa som städade på Antons och Kalles skola låg mördad i skolans källare. På brottsplatsen fanns en röd ros och några cigarettfimpar. Polisen hittade inte den skyldige, så Anton och Kalle tänker lösa fallet. Men vem ville döda den snälla Lisa? Var det någon på skolan? Visste hon något som inte fick komma ut?

Mordet i källaren är tredje boken i succéserien Journal X. Serien består av rafflande thriller, som alla kan läsas oberoende av varandra. Varje berättelse utgår från de journaler över olösta kriminalfall som kriminalassistent Malm hade i sitt hus. Ett hus som brunnit ner och där Malm hittats död. Anton och hans kompis Kalle bestämmer sig för att försöka lösa fallen.

Den här boken är skriven av den danska författaren Peter Grønlund. Han har skrivit böcker både för barn och för vuxna, och fått flera utmärkelser. År 2011 fick han danska kulturministeriets nyinstiftade pris för en av sina böcker. Han har också varit graffiti-målare.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone