Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flykten från folkhemmet
Isbn: 978-91-8934-369-6
Förlag: Bookea
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Flykten från folkhemmet

"Vart ska man ta vägen?" Allt oftare dyker frågan upp på sociala medier, och det är också ett allt vanligare samtalsämne på fester och middagar. Om vi inte kan bo kvar i Sverige, vart tar vi vägen då? Somliga sneglar på Danmark och Norge, andra vill längre bort, kanske till ett bättre klimat, inte bara det mentala men också det fysiska. Man är less på de långa vintrarna, mörkret, regnet och att soltimmarna är få. Det finns idag svenskkolonier i bland annat Portugal, Spanien och Thailand.

Andra har redan flyttat. Helt eller delvis. Sålt allt. Skrivit ut sig från landet. Klippt banden. Slagit ner sina bopålar i Karibien, på Costa Rica, Bali. Eller i Polen, Ungern... "Kanske blir svenskarna de nya iranierna - de intellektuella, smarta och drivna lämnar landet". Citatet kommer från en svensk entreprenör av den sorten som inte syns särskilt mycket men som verkar desto mer. Han är en av dem som har pengar, fastigheter och ett rikt nätverk inom affärsvärlden och tillhör dem som är viktiga i samhället då deras verksamheter skapar tusentals arbetstillfällen. De senaste åren har han och hans vänner med växande oro noga följt utvecklingen. Han har förberett sin exit - Exit Sverige.


Men vart ska man ta vägen om man inte har resurser? Om man inte ens har råd eller möjlighet att flytta från sitt bostadsområde som förvandlats till en utanförskapszon där utländska klaner styr? Impulsen att fly från det för inte så länge sedan trygga folkhemmet är ett direkt svar på att Sverige blir allt mer dysfunktionellt, ett resultat av politisk inkompetens och vanvård. "Flykten från folkhemmet" skildrar Sverige efter riksdagsvalet 2018, ett dysfunktionellt samhälle som allt fler svenskar funderar på att lämna. Det är en fristående fortsättning på succéböckerna "Bilden av Sverige" och "Bilden av verkligheten". 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone