Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flykten från tornet
Isbn: 978-91-9850-919-9
Förlag: Hanna Blixt
Kategori:
6-9 år
Tillgänglig sedan: februari 2021
Uppläsare: Lo Tamborini
Length: 2 timmar 40 minuter

Ljudbok

Flykten från tornet

Succéserien med schackpjäserna fortsätter! Flykten från tornet är den femte delen i serien Äventyren i Sagofallen.

Än en gång breder ondskan ut sig i Sagofallen. Barn försvinner spårlöst både i Sagofallen och i Mirroria. Det ryktas att det är Svarta tornet som ligger bakom. Syskonen Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr och får i uppdrag att försöka rädda barnen. Men vem är Svarta tornet och var ska de ens börja leta?

Flykten från tornet är ett fartfyllt äventyr bland drakar, fladdermöss och jagande soldater i en kamp mot tiden, där striden står mellan Svarta och Vita tornet.  

I serien Äventyren i Sagofallen, pågår kampen mellan de vita och svarta schackpjäserna. Med korta spännande kapitel, härliga miljöer och en värld som växer och zoomas ut, trollbinder Hanna Blixt sina läsare. Böckerna i Äventyren i Sagofallen har blivit en storsäljare och serien innehåller sju delar. De bör med fördel läsas i ordning.

Sagt om Flykten från tornet:

"Bättre än någonsin! ... Det var verkligen spänning från första sidan... Efter varje bok i serien brukar jag känna spontant att det är min favorit. Än en gång - det här är min favorit i serien." Betyg 5 av 5 - Swedish bookowl

"Precis som de andra böckerna är det här sträckläsningsmaterial ... och jag börjar få separationsångest i stil med Narnia-böckerna" -  Vargnatts bokhylla

"Med ett enkelt och målande språk håller författaren spänningen vid liv. Flykten från tornet är ett välskrivet fantasyäventyr, väl anpassad för högläsning. "
Eva E:Son Fransson (Bibliotekstjänst), BTJ-häftet nr 13, 2019.

"Detta är händelserik fantasy som verkligen lyckas dra in läsaren i Sagofallens magiska värld." Betyg 5 av 5 - Barnboksfamiljen

Flera använder böckerna som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Äventyren i Sagofallen består av:
1. Styx märke
2. Svarta damen
3. Vita löparen
4. Den magiska rustningen
5. Flykten från tornet
6. Pantones ö
7. Snöugglans sigil


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone