Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Genom helvetet mot livet
Isbn: 978-91-8924-706-2
Förlag: Bookea
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Emma Bensing
Length: 7 timmar 57 minuter

Ljudbok

Genom helvetet mot livet

Det finns många böcker som handlar om att ens partner visar sig vara en helt annan person med en mycket mörkare sida, men få beskriver detta så pass gripande som Marie Bergenulf gör i sin bok Genom helvetet mot livet.

När Marie inser att mannen hon älskar, Steve, inte alls är den person han uppgav sig för att vara är det för sent - de har redan barn ihop. Åren med Steve fylls av förnedring, elaka kommentarer och dagliga kränkningar. Marie försöker att leva ett så bra liv som möjligt med arbete, karriär, vänner och träning, men bryts ner mer och mer för varje dag som går.

Då Steves aggressioner börjar gå ut över barnen får Marie nog och vill lämna Steve - men det visar sig vara lättare sagt än gjort. När hon äntligen tar sig ur förhållandet börjar en mycket slitsam och krävande process med inblandning av polis, socialtjänst och slutligen en rättegång. Samtidigt som detta pågår terroriserar exmannen Marie och försöker oavbrutet att få kontakt med barnen, som inte längre vill ha med honom att göra. Ska de orka kämpa? Finns det ett bättre liv när detta är över och kommer det någonsin att vara över?

Det här är en viktig och gripande berättelse som fokuserar på det så kallade eftervåldet, det som drabbar den våldsutsatta när denne lämnat relationen, och hur makten och kontrollen fortsätter trots att relationen är slut.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone