Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Drakar och raggsockor
Isbn: 978-91-7723-877-5
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: april 2020
Uppläsare: Lukas Larsson
Length: 12 minuter

Ljudbok

Drakar och raggsockor

Simon går på en skola som heter Norrängen. Han gillar sin skola. Och han gillar Saga, som jobbar i skolans fik. När Simon skulle börja på Norrängen fick han hjälp av sin lillebror Filip. Men tänk om det finns saker som Filip behöver hjälp med? Kanske är det Simons tur att hjälpa Filip nu?

Simon är 27 år och bor på gruppboendet Loket. Ända sedan han slutade gymnasiesärskolan har han drömt om att få börja skolan igen. Och i höstas kom han in på Norrängen! Där får han lära sig mer om datorer och internet, och han har fått nya vänner. Snart har han gått en hel termin på sin nya skola.

Drakar och raggsockor är den tredje boken i Åsa Storcks serie om Simon som längtar efter att få fortsätta att utvecklas på sina egna villkor. Fredrika Ottossons varma och tydliga illustrationer underlättar läsningen, och serien väcker frågor om det livslånga lärandet, som inte är lika självklart tillgängligt för alla.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone