Jump to content
Cover for Reklam & retorik
Isbn: 978-91-8609-340-2
Publisher: Retorikförlaget
Category:
Media, information & communication industries
Accessible since: April 2020

E-book

Reklam & retorik

by
Reklam är en dominant kraft som i hög grad präglar vårt sociala, kulturella och politiska liv.
  Reklamen har också betraktats som en egen retorisk genre, även om den länge har fått stå utan retorikteoretiskt fundament. Med denna bok ges en både praktisk och teoretisk grund för förståelse av reklam som retorik.
  Boken innehåller 10 fallstudier av reklam - från svenska bilföretags lansering av nya bilmodeller över ett par stora välkända reklam­kampanjer under senare år till livsmedelsreklam i dokusåpastil. Med bland annat retoriken som verktyg analyserar författarna reklamens språk och påverkanskraft.
  De 10 studierna är delade i tre huvudkategorier: ”Reklamens genrer” som analyserar ungdomar och reklam, slogans, tv-reklam och en ­vinnare av Guldägget, ”Företagens reklam” som granskar reklam från Volvo, SAAB, ICA och H&M samt ”Reklam och kampanjer” som beskriver Bibelkampanjen 2000 och Premiepensionsvalet.
  Redaktörerna Brigitte Mral och Larsåke Larsson, verksamma som professor resp. docent vid Örebro Universitet, sammanfattar i bokens inledning reklamens utveckling, forskningens syn på reklam samt ­släktskapet mellan reklam och retorik.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone