Jump to content
Cover for Innanför stadsmuren
Isbn: 978-91-7893-003-6
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: April 2020

E-book

Innanför stadsmuren

För första gången på svenska första boken i ny utgåva av den storslagna Romanzo di Ferrara-sviten

En ung arbetarkvinna som överges av sin borgerliga älskare. Spänningar som växer i ett äktenskap över klassgränserna. En förintelseöverlevare som tycks ha återvänt från de döda. En socialistisk aktivist som storslaget trotsar sin husarrest. Och det enda överlevande vittnet till andra världskrigets allra första illdåd i trakten.
I fem oefterlikneliga noveller utforskar Giorgio Bassani staden Ferrara och landskapet däromkring, med dess kristna och judiska inslag och dess hårda klassmotsättningar; staden, och dess minne; människorna, och deras vilja till liv. Här introducerar Bassani de gestalter som sedan kom att utgöra en del av persongalleriet i Romanzo di Ferrara, en romansvit om livet och döden i Ferrara. Sammantagna bildar novellerna ett gripande, vindlande och färgmättat porträtt av en stad i fascismens skugga.
Innanför stadsmuren kommer nu för första gången på svenska, i översättning av Johanna Hedenberg, som första boken i Modernistas utgivning av hela Romanzo di Ferrara-sviten.

GIORGIO BASSANI [1916-2000] var en italiensk romanförfattare och poet. Han debuterade 1944 med diktsamlingen Storie dei poveri amanti e altri versiBerättelser om olyckliga älskande & andra dikter«]. Första romanen var Guldglasögonen [Gli occhiali d oro, 1958]. Hans internationellt mest kända verk är romanen Den förlorade trädgården [Il giardino dei Finzi-Contini, 1962], som filmatiserades av Vittorio De Sica och vann en Oscar som Bästa icke-engelskspråkiga film 1974.

»Giorgio Bassani är ett av århundradets stora vittnen.« The Guardian


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone