Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Guds lilla barnaskara
Isbn: 978-91-8831-721-6
Förlag: Ebokförlag Gullestad (Uppsagt)
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

Guds lilla barnaskara

Boken fick litteraturpris av Ålands Kulturdelegation 2004.

En Februarikväll klockan fyra avgick bussen ut till landet. Vintern hade kommit och med den ordentligt med snö. Thomas satt i bussen med näsan tryckt mot fönsterrutan. Han såg hur snön yrde utanför och rutan blev vit av imma från hans andedräkt. Han torkade av rutan med den ena armen så han skulle kunna se ut. Han var mycket nyfiken på var han skulle hamna.

Han skulle precis fråga, då han hörde tanten som hade följt dem från barnhemmet inne i stan. -Thomas och Jon nu är vi framme, ropade hon. Thomas såg ett hus skymta vid vägen. En lampa lyste upp ena gaveln. Husgaveln liksom försvann i snöyran när lampan på väggen lyste upp mörkret. Det var inte mycket till hus tänkte han samtidigt som han såg en man komma fram för att möta dem precis då bussen stängde dörrarna och brummande fortsatte sin resa...

Krister Lumme tillbringade hela sin barndom på ett åländskt barnhem. Från sex års ålder till dess han fyllde femton uppfostrades han på Stiftelsen Hemmet i kristen anda och nit.
Romanen Guds lilla barnaskara är ett gripande vittnesbörd över Krister Lummes och hans barnhemskamraters kärlekslösa och kärva tillvaro. Boken är ändå ingen anklagelseskrift, den är skriven utan någon större bitterhet. Minnen från en uppväxt - så här var det för oss.

Krister Lumme är född på Åland 1946. Efter vistelsen på Stiftelsen Hemmet flyttade han till Sverige. Han återvände till Åland några år senare för att gå till sjöss. Han arbetade på åländska fartyg under 20 år. Nu är han bosatt i Mariefred i Sverige, där han arbetar som fastighetsskötare och brandförman. Krister Lumme är politiskt och fackligt aktiv. Guds lilla barnaskara är hans debut som författare.

Läs mer på författarens hemsida www.lumme.info
----


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone