Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Spela roll
Isbn: 978-91-7799-141-0
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2020

E-bok

Spela roll

Ett feladresserat kärleksbrev från väst hamnar hos den trettonårige Nikolaj i kalla krigets Riga. Nyfiken antar han rollen som den försvunne älskaren och svarar. När han inser att historien håller på att gå honom ur händerna bestämmer han sig för att försöka hitta brevens rätte mottagare.

Invandrare, utvandrare, svensk, utlandssvensk... Élodie har lämnat Sverige för att inte bara se ut som en invandrare utan också bli en på riktigt. I samtida London kan hon bli vem som helst och ingen alls. Men ett samtal från Sverige leder till ett livsavgörande beslut där hon tvingas förhålla sig till sitt arv.

Den amerikanske soldaten William deserterar från Vietnamkriget och USA och hamnar i Sovjetunionen där han rekryteras av KGB. Han tränas inför ett uppdrag han inte vet något om. För att överleva måste han ge upp sin identitet och bli någon annan. Vem upptäcker han dag för dag.

Tre berättelser flätas samman i denna sinnrikt konstruerade roman där identitet, rollspel, rasism och en borttappad kärlekshistoria löper som en röd tråd. Med svärta och humor skildras hur världshändelser formar och fångar enskilda människors liv, liksom hur skilda livsöden hänger samman på oanade sätt.

Lisa Christensen är född och bor i Stockholm, men har bl.a. bott i London och på Seychellerna. Hon har en fil. kand. i litteraturvetenskap och arbetar med marknadsföring. Spela roll är hennes debutroman.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone