Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Berättelsen om Alice Hart
Isbn: 978-91-8791-784-4
Förlag: Sekwa förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

Berättelsen om Alice Hart

Familjehemligheter och vildblommor bland Australiens storslagna landskap    

Alice Hart är nio år gammal när hon blir föräldralös och måste flytta till sin farmor som hon aldrig har träffat. Hennes farmor June driver en blomsterodling och lär henne allt om Australiens inhemska vildblommor och varje blommas betydelse. Blomsterspråket blir ett sätt för Alice att uttrycka det hon inte klarar av att säga med ord.  

Hon finner sig tillrätta hos June och de andra kvinnorna på blomsterodlingen, men blir under uppväxten allt mer frustrerad över hur lite hon vet om sin familjs förflutna. När Alice är i tjugoårsåldern får ett oväntat svek hennes tillvaro att rasa samman än en gång. Då ger hon sig av till centrala Australiens storslagna öken för att börja om på nytt och hitta sina egna vägar i livet. Hon tror att hon har funnit vad hon sökte efter när hon träffar en man och förälskar sig. Men vem är han egentligen?   

'Berättelsen om Alice Hart' spänner över tjugo år och rör sig mellan sockerrörsfält vid kusten, blomfälten i inlandet och Australiens dramatiska ökenlandskap. Det är en berättelse om familjehemligheter, tragedi och svek. Men framför allt är det en berättelse om att hitta modet att ta kontroll över sin egen historia.   

"Jag älskade denna modiga och vackra bok. Alice Hart har styrkan och magin hos en blommande australiensk vildblomma."  Favel Parrett   

"Ett fantasifullt konststycke som på ett vackert sätt väver samman teman som kärlek och förlust, våld och försoning, magi och berättande, alltsammans genomsyrat av den australiensiska bushens ödsliga och säregna skönhet." Weekly Times

Holly Ringland växte upp mitt i naturen i Australien och Nordamerika. Hon studerade kreativt skrivande vid University of Manchester i England och har sedan sin examen undervisat både universitetsstuderande och kvinnor i fängelse i kreativt skrivande. 'Berättelsen om Alice Hart' är hennes debutroman och har sålts till över 28 länder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone