Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rosenträdgården. Kort version
Isbn: 978-91-9850-380-7
Förlag: Plotline Books
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: januari 2020
Uppläsare: Sophie Påhlsson
Length: 15 minuter

Ljudbok

Rosenträdgården. Kort version

Detta är en kortare version av meditationen där lyssnaren får lite mindre tid att utforska rosenträdgården på egen hand – fyra minuter jämfört med sju minuter i originalet. 

Rosenträdgården är en guidad meditation som passar alla. Den kan användas av lite äldre barn (från ca 10 år) och vuxna, och både nybörjare och de som är vana vid att meditera. Den kan användas bara för att slappna av och varva ner efter jobbet eller skolan eller för att mildra stress eller ångest och andra psykiska hälsoproblem*. Rosenträdgården är en icke religiös meditation: Det finns inte några religiösa eller andliga inslag i den alls, vilket innebär att den kan användas av alla, oavsett tro eller livsåskådning.

Det enda lyssnaren behöver göra för att utföra den här meditationen är att lyssna på berättarens/författarens instruktioner när hon först tar dem igenom en lättare inledande avslappning och sedan hjälper till att måla upp en upplevelse av att vara i en vacker rosenträdgård där de kan slappna av och vila. 

Bakgrundsmusik av Christopher Lloyd Clarke. Uppläst av författaren.

*Forskning har visat att alla former av meditation och avslappning har en positiv effekt på vår mentala hälsa. Detta ersätter dock inte medicinsk vård. 

Lyssna inte på denna meditationen om du själv kör bil eller annat fordon. Om du vill lyssna i närheten av någon annan som framför ett fordon, t.ex. när du åker bil eller buss, använd hörlurar. 

Tips! Ha tålamod med dig själv och övningen och ge inte upp om det är nytt för dig med meditation. Alla kan meditera men det är som med allt annat, vi behöver tid att lära oss något nytt. Oroa dig inte om du ha svårt att föreställa dig inre bilder det kommer med tiden

Sophie Grace Meditationer är en sydvästsvensk meditationsinstruktör, författare och översättare som började producera avslappningsövningar, guidade meditationer och sömnsagor för att hon själv saknade produkter hon ville lyssna på. Sedan starten 2014 har ljudböckerna sålts, lånats och streamats sammanlagt över en miljon gånger och finns tillgängliga på tre språk. Intrernationellt används pseudonymen Sophie Grace Meditations. Titlar på engelska och svenska läses in av författaren själv. På danska och kommande nya språk är uppläsarna anlitade röstskådespelare. 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone