Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Håll om mig, släpp mig fri - om barns anknytning till föräldrar
Isbn: 978-91-7885-168-3
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: december 2019

E-bok

Håll om mig, släpp mig fri - om barns anknytning till föräldrar

Håll om mig, släpp mig fri är en bok för dig som vill ge barn en trygg uppväxt och en bra grund att stå på inför vuxenlivet. Med utgångspunkt från anknytningsforskningen beskriver författaren hur barn påverkas av nära relationer under barndomen. Barns behov av närhet och kärlek beskrivs ingående, och barns behov av utforskande och självständighet. Många konkreta exempel visar hur du kan bemöta barn på ett lyhört sätt, och främja barnets trygghet. Här visas hur en trygg anknytning skapas, både i teori och praktik.

Håll om mig, släpp mig fri är en bok som berör, ger kunskap och skapar förändring i den viktigaste relationen du har relationen till ditt barn. Oavsett barnets ålder.

Innehåller 62 illustrationer av Sanna Borell och Lovisa Lesse.

"En väldigt pedagogisk bok som är lätt att följa med i och med många bra praktiska tips! Tycker det är jättebra och har landat i en viktig sak för mig själv: Istället för att bestämma mig för att ändra ett mönster hos mina barn som exempelvis mat eller klädsituationen, så ska jag faktiskt börja med just anknytningen: Att ge barnen kärlek så att vi får en bättre relation innan jag börjar kämpa för de fysiska situationerna såsom begränsat skärmtid, mindre glass, handtvättning efter toalettbesök osv. Det är ju här allt börjar!!! En mycket viktig slutsats som boken bidrog till hos mig. Väldigt bra upplägg och struktur, blandningen mellan teori och förklaringar med exempel. Tvåbarnsmamma 39 år

Elin Lundberg är leg psykoterapeut, socionom och familjeterapeut. Hennes grundutbildning inom pedagogik inspirerar henne att föra ut sitt budskap på ett enkelt och begripligt sätt. Hon håller sedan många år uppskattade föreläsningar om anknytning. Elin har lång erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och vuxna på ungdomsmottagning och med familjebehandling, och driver nu egen psykoterapimottagning. Hon bor i Uppsala med make, tre barn och hund. Tidigare utgivna böcker: Att vilja men inte kunna om sex som gör ont (Visto förlag 2016).



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone