Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Paris försvunna döttrar
Isbn: 978-91-7633-727-1
Förlag: HarperCollins Nordic
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2019
Uppläsare: Lisa Ahnlund
Length: 15 timmar 8 minuter

Ljudbok

Paris försvunna döttrar

De sa att kvinnor inte kunde bli spioner. De hade fel.

Manhattan 1946. En morgon på väg till jobbet hittar Grace Healy en övergiven resväska på Grand Central Terminal. För nyfiken för att stå emot öppnar hon väskan och hittar tolv fotografier av olika kvinnor. Det visar sig att väskan har tillhört en kvinna vid namn Eleanor Triggs, ledare för ett kvinnligt spionnätverk under andra världskriget. Tolv av de kvinnor som sändes ut på uppdrag runtom i Europa återkom aldrig och deras öden förblev okända.

Fast besluten att ta reda på vad som hänt kvinnorna börjar Grace göra hemliga efterforskningar och det visar sig snart att hon står inför en minst sagt häpnadsväckande historia.

Paris försvunna döttrar är inspirerad av de verkliga hjälteinsatser som utfördes av kvinnor under andra världskriget. Det är en roman om ofattbart mod, systerskap och förmågan att överleva även de värsta tänkbara förhållanden.

***

Pam Jenoff är författare och jurist. Hon har tidigare arbetat med säkerhetsfrågor på Pentagon och som diplomat i Krakow. Det var åren i Europa som väckte hennes intresse för andra världskriget och hon har bland annat fördjupat sig i judisk historia. Hennes föregånde roman, Cirkusflickan, klättrade raklt in på New York Times bästsäljarlista.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone