Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vit eld
Isbn: 978-91-7545-933-2
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Vit eld

Atlanta 1950. Poliserna Boggs och Smith har fullt upp i sitt överbefolkade och osäkra Darktown. Eftersom de tillhör den svarta polisstyrkan har de ytterst begränsade befogenheter men de gör sitt bästa för att hålla området säkert.

Rasmotsättningarna ökar då svarta familjer flyttar in i de tidigare helt vita bostadsområdena. Smiths syster är en av dem. Deras vita grannar möter dem med oförblommerad rasism och vissa drar sig inte för att blanda in Ku Klux Klan i sin strävan att skrämma bort de nyinflyttade. Tegelstenar kastas genom fönstren, hatbrev fyller brevlådorna och trakasserierna leder slutligen till ett tragiskt dödsfall.

Allt medan Boggs och Smith försöker bekämpa våldsdåd, ökad droghandel och hembränneri leder deras privata problem dem allt närmare de bränder som hotar att ödelägga Atlanta.

Thomas Mullen fick ett internationellt genombrott med den prisbelönta kriminalromanen Darktown (2018). I uppföljaren Vit eld levererar han på nytt en suggestiv, smart och komplex historia som blottlägger den rasistiska Södern. Boken har samma sociala och moraliska patos som svenska läsare kan möta i Dennis Lehanes och James Ellroys böcker.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone