Jump to content
Cover for Mode - en introduktion
Isbn: 978-91-8721-595-7
Publisher: Raster förlag
Category:
Art, music, theatre, film
Accessible since: September 2019

E-book

Mode - en introduktion

by
Modevetenskap är ett nytt ämne i Sverige som ytterst bottnar i svenska modedesigners och modeföretags framgångar, inte minst internationellt. Boken, som till stor del fokuserar på svenska förhållanden, vänder sig till studenter och lärare inom området men också till en modeintresserad allmänhet.

Innehållet, som ger en tvärvetenskaplig introduktion till modevetenskap, sträcker sig över traditionella ämnesgränser — men med en fast förankring i teman som mode, kläder, konsumtion, representation, kropp, identitet, makt och ekonomi. Här beskrivs ur olika perspektiv mode som kulturellt, socialt och ekonomiskt fenomen, både historiskt och i nutid, samt vilka mekanismer som styr våra val och hur kläder och accessoarer påverkar oss. Bokens tretton författare är lärare och forskare inom humaniora, samhällsvetenskap och ekonomi vid olika akademiska discipliner.

Bokens redaktörer är Dirk Gindt, filosofie doktor i teatervetenskap, och Louise Wallenberg, filosofie doktor i filmvetenskap. Båda är verksamma vid Centrum för modevetenskap, Stockholms universitet.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone