Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kejne-affären
Isbn: 978-87-2631-486-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2019
Uppläsare: Ove Ström
Length: 37 minuter

Ljudbok

Kejne-affären

Kejneaffären, som idag är bortglömd av många, var en av 1900-talets stora svenska skandaler. Pastorn Karl-Erik Kejne började 1949 få samtal om nätterna, av någon som ringde, och sedan lade på. En tidig morgon ringde det på Kejnes dörr. Utanför fanns hans chef, som utan att säga ett ord stormade in i lägenheten, till Kejnes sovrum. Efter att ha sett att Kejnes säng var tom, och att han sovit ensam, lugnade chefen ner sig. Kejne fick senare veta att en socialarbetare mottagit ett samtal från en person som berättade att deras tonårsson kommit hem kraftigt berusad, och berättat att han blivit våldtagen av Kejne.
Kejne hade snart en aning om vem som låg bakom dessa trakasserier och förtal mot honom, och kontaktade polisen. Polisens svar blev dock att öka sin spaning på Kejne, samtidigt som de flera gånger försökte få honom att erkänna att han begått de brott som det ryktades om.
Tillsammans med Vilhelm Moberg, som engagerade sig i frågan, började Kejne privatspana för att samla bevis mot den liga som utnyttjade unga människor sexuellt, och de som skyddade dem.

Anders Sundelin är en svensk författare och reporter. Sundelin har som journalist gjort flera hyllade reportageserier. Som författare levandegör han både samtid och historia på ett mästerligt sätt.

Det här är ett reportage om ett brott. Ingenting är påhittat. Grundmaterialet finns i form av förundersökningar och domar, men också i tidningsartiklar utredningar, böcker och många personer har intervjuats.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone