Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nu ligger Novalici framför honom
Isbn: 978-87-2623-678-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Nu ligger Novalici framför honom

Mats Eriksson-Uhr är utanför staden Novalici i Bosnien Hercegovina. Det är sent 1990-tal, och han är där för att utbilda minröjare som ska göra staden säker att flytta in i igen. Efter det långa kriget som krävde oräkneliga människooffer på Balkan så ska nu vardagslivet börja igen. Människor ska flytta hem, barnen ska börja gå i skolan igen, livet ska bli så vanligt som det någonsin kan bli.

Två år tidigare sitter Mats Eriksson-Uhr vid sitt köksbord. Det är en vitblek vacker sommarnatt. Ner för Mats Eriksson-Uhrs kinder rullar tårarna. Han är en van befälhavare, han har alltid tyckt om sitt jobb, och varit stolt över sitt arbete. Men allt är annorlunda nu.

Några timmar tidigare hände det som inte får hända. Mats Eriksson-Uhr hade varit övningsledare när en grupp lottor skulle öva i området runt Flen. Efter en veckas framgångsrikt arbete så var det dags att fira att övningarna var slut. Alla var på glatt humör, stämningen var på topp på den lokala restaurangen. Tills de första skotten avlossades. Tills Mattias Flinks stulna automatkarbin krävde sina första offer.

Anders Sundelin är en svensk författare och reporter. Sundelin har som journalist gjort flera hyllade reportageserier. Som författare levandegör han både samtid och historia på ett mästerligt sätt.

Det här är ett reportage om ett brott. Ingenting är påhittat. Grundmaterialet finns i form av förundersökningar och domar, men också i tidningsartiklar utredningar, böcker. Många personer har intervjuats. Ansvaret för innehåll och utformning vilar uteslutande på författaren.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone