Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Släkte
Isbn: 978-91-2716-390-4
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2019

E-bok

Släkte

När Jes åker ut med Gösta för att fira hans födelsedag tillsammans med familjen är det inget han direkt ser fram emot. Kanske just för att han inte riktigt kan se konturerna av en vanlig familj där. Gösta är hans styvfar, hans halvbror Jakob sitter inne, de ska hälsa på Linda, som är Jakobs sambo, och hennes son med en annan man som heter Amadeus.

De är sannerligen ett släkte för sig.

Men familjer och släkten uppstår ju också av band som uppstår av att man vill det, eller åtminstone för att man anstränger sig för att knyta dem. Jes är tafatt, men också driven av en stark pliktkänsla, och en hel del skuld. Den här helgen sätter hans familjekänsla honom på svåra prov, men får honom också att samla ihop sig och visa sidor som han kanske inte själv visste att han hade.

Släkte är ett kammarspel från Sveriges baksida, från slättlandens, bilvrakens, missbrukets, småkriminalitetens och eternitfasadernas land, en sida vi helst vänder bort blicken från. Torbjörn Flygt betraktar dem som befolkar detta land med medkänsla och inlevelse, och vill komma med ett förslag om vad ett släkte eller en familj kan vara, fast den ser rätt annorlunda ut.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone