Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De minst väntade
Isbn: 978-87-2617-633-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2019
Uppläsare: Lisa Ahnlund
Length: 8 timmar 38 minuter

Ljudbok

De minst väntade

Sommaren 1917 pågår första världskriget ännu, utan slut i sikte. I öländska Borgholm pågår dock livet mer eller mindre som vanligt. På den vackra badorten har förmögna familjer från Sveriges större städer samlats för att njuta av sommaren och staden fylls av sorlet från festligheter och middagar.

Med den förmögna läkarfamiljen Colliander kommer Agnes som nyligen anställts som guvernant till parets tonårsdöttrar. När Agnes inte undervisar försöker hon hålla sig undan familjen och sällskapslivet i staden så mycket hon kan. Hennes planer ställs snart på ända när hon lär känna grannen Elise och hennes amerikanska släkting Nathanael. Agnes, som lovat sig själv att inte göra om gamla misstag finner till sin motvilja att hon börjar förälska sig i svensk-amerikanen.

Ingen man ska någonsin mer få såra henne eller bestämma vad hon är värd. Det bestämde Agnes efter den nedbrytande relationen med sin före detta magister som ledde till att hon blev avskedad från flickskolan i Lund. Trots att hon intalar sig att hon borde vara nöjd med att ha överlevt en livshotande sjukdom och kämpat sig tillbaka till livet, plågas hon av ett förflutet överskuggat av familjehemligheter. Hon slits mellan beslutet att satsa på yrkeslivet och en längtan efter något mer meningsfullt.

De minst väntade är en historisk roman om vänskap, tro, mod och kärlek.




Angelica Victorin är en författare med sällsynt skarpt öga för att skapa intressanta karaktärer, som hon sedan navigerar runt livets stora frågor.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone