Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mitt hem är inte Copacabana
Isbn: 978-91-2714-943-4
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Mitt hem är inte Copacabana

Det är 1960-tal och Toninho växer upp i Cantagalo, favelan högst uppe på berget dit inga turister vågar gå och där man ser hela Rio. Av en slump får Toninho medverka i en film av den svenske regissören Arne Sucksdorff, som vill skildra livet för Rios gatubarn. Filmen, Mitt hem är Copacabana, gör stor succé och förändrar hela Toninhos livslopp men inte på det sätt han hade tänkt. Bara ett år efter premiären har han i stället hamnat på Lidingö, inhyst hos en svensk familj. Svenska tidningar skriver om den föräldralöse pojken som fått en unik chans att lyftas ur slummen. Det finns bara ett problem, han har redan en familj.

Samtidigt som Toninho kämpar på med svenskan och hockeyn dras hans storebror Paulinho hemma i Rio sakta men säkert in i kriminella kretsar. Med tiden får han namnet Odjuret, och blir en högt uppsatt maffialedare i favelan.

Mitt hem är inte Copacabana är en berättelse om två bröder och deras osannolika väg genom livet. I boken om sin pappa skriver journalisten Anna de Lima Fagerlind fram en berättelse om Brasilien och Sverige på 60- och 70-talen, men lika mycket handlar det om frågor om tillhörighet, uppbrott och var man egentligen hör hemma.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone