Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svavel
Isbn: 978-87-2613-862-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2019
Uppläsare: Frederick Halbout
Length: 6 timmar 20 minuter

Ljudbok

Svavel

Efter att ha ärvt ett torp i Dalarna börjar läraren Alexander Glesa att tillbringa sin tid där, och undersöka områdets historia. Här har hans släkt bott i hundratals år, och han tycker sig känna historien vibrera i husens urgamla stengrunder.

Britta Anna Svensdotter har precis fyllt 17 år, och lämnar sitt hem och sin familj för att arbeta. Hon har fått en tjänst som piga på en av traktens stora gårdar, och borde gå en ljus framtid till mötes. Men på gården händer det underliga saker, och Britta Anna finner snart att hennes liv är i fara. Anklagelser om häxkonster börjar viskas mellan de andra på gården.

Mellan Alexander Glesa och Anna Britta Svensdotter skiljer det 340 år. Ändå är de sammankopplade genom ödet, när gränsen mellan historia och nutid suddas ut. Vad har Brittas öde med Alexander att göra?

Svavel är en spänningsroman som bygger på två parallella historier. Den ena utspelas i nutid och den andra på 1600-talet. De två berättelserna vävs samman på ett skickligt sätt.

Patrik Vult von Steyern, född 1963, är en rutinerad skribent som arbetat med reklam och copyediting i 30 år. Han har även författat ett flertal hyllade romaner.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone