Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ursa Major
Isbn: 978-91-7765-331-8
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2019

E-bok

Ursa Major

Tijo Reanga tillhör en nomadiserad ursprungsbefolkning som flyttar med djuren. De tillhör inte någon stat utan flyttar i gränstrakterna mellan de olika nordiska länderna. Tijos morfar var en gunstar, en helare som har kontakt med naturens väsen. En gunstar besitter även den mest fruktade förmågan, nämligen kontakt med tystnaden. Gunstarförmågan kan gå i arv och som morfar gav till Tijo innan han gick hädan. Tijos mor besitter en annan variant av gunstarförmåga som kan bota sjukdomar och skador, även hon ger sin förmåga till sonen. 
Tijo kallas till militärtjänstgöring och hamnar på den prestigefyllda Jägarskolan i Norr. Under denna tid så blommar Tijos gunstarförmågor och han presterar över alla förväntningar på övningarna. Han visas vara en fruktansvärt duktig soldat och besegrar samtliga befäl i kunnighet. Han får en kultstatus på regementet och befälen börjar se upp till denna Tijo. 
Regementschefen Överste Jansson ser en fara för moralen med Tijo och ger honom omedelbar frisedel med bibehållen dagpenning. Tijo tar farväl av sina kompisar och packar ihop. Innan han lämnar regementet blir han kallad till översten en sista gång. Nu när Tijo sitter på överstens kansli som civilist blir han erbjuden att gå utbildningar med bra löneutveckling och snabbt stigande befälsbefattning. Tijo accepterar erbjudandet och redan dagen efter skickas han till Karlskrona för att bekanta sig med de olika försvarsgrenarna. Kvar i Norr blir en tjej som han träffat dagarna innan och som sätter djupa spår i Tijo.

«En av de bästa böcker jag läst senaste tiden» 
- EMA

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone