Hoppa till innehållet
Omslagsbild för The Hills
Isbn: 978-91-8891-920-5
Förlag: Mondial
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2019

E-bok

The Hills

Restaurangen The Hills härstammar från en tid då grisar var grisar och svin var svin, brukar Hovmästaren säga, med andra ord mitten av 1800-talet. Uppsträckt står jag här i kyparmunderingen och kunde lika gärna ha stått så för hundra år sedan eller mer. Varje dag utförs extrema handlingar av vuxna människor, men inte av mig.

På restaurangen The Hills är allt som det ska vara, så som det alltid har varit. Borden är dukade, gästerna har elegans, maten är komplicerad och vällagad, vinlistan diger. Men i detta lugna och ordnade lilla universum ställs plötsligt en dag allt på ända. Ingenting kommer någonsin att bli sig likt.

»En litterär Wes Andersson. Bedårande och knäpp underhållning.«
Kirkus Review

»Faldbakken bygger en delikat spänning mellan bristen på händelser och de måttlösa beskrivningarna av desamma. I slow motion rullas huvudpersonens sammanbrott upp som slapstick med ångestfyllda undertoner. Under berättelsens gång förlorar servitören uppfattningen om vem han är och vad han förväntas göra så fullständigt att han plötsligt tycks vara en man som kan göra vad som helst.«
The New York Times Book Review


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone