Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den europeiska våren
Isbn: 978-91-8867-199-8
Förlag: Mondial
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2018

E-bok

Den europeiska våren

Den europeiska va°ren utspelar sig i en na¨ra framtid, i ett Europa som befinner sig mitt uppe i ett ideologiskt krig med islam. Terrorattacker pla°gar kontinenten. I ett fo¨rso¨k att skydda sina medborgare deporterar danska staten hundratusentals ma¨nniskor till en annekterad o¨ utanfo¨r Moc¸ambique.

Pa° Lolland, Danmarks fja¨rde sto¨rsta o¨, etablerar ett antal internationellt erka¨nda forskare och entrepreno¨rer ett samha¨lle som ska kombinera det mest idylliska fra°n den gamla va¨rlden med det ba¨sta av den nya. I denna ho¨gteknologiska lantidyll, da¨r dro¨nare samsas med ha¨st och vagn, flyttar den desillusionerade galleristen Stig in med sin fru Elisabeth och deras suicidala dotter Emma. Inom kort go¨r konstna¨ren Christian dem sa¨llskap. I ett samha¨lle som ka¨nns lika skra¨mmande na¨ra som fra¨mmande fla¨tas fyra ma¨nniskors livso¨den samman.

*

Kaspar Colling Nielsen (f. 1974) bor i Ko¨penhamn. Hans bok Den europeiska va°ren gavs ut 2017 i Danmark och hyllades av en enig kritikerka°r. Den har hittills sa°lts till nio la¨nder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone