Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kris och framgång
Isbn: 978-91-8884-901-4
Förlag: Ekerlids Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: april 2018

E-bok

Kris och framgång

”Över en natt gick jag från att vara loser till Leijonkung, från uträknad till en populär vinnare. Sju veckor senare var Folkpartiet tredubblat och jag gjorde till och med anspråk på statsministerposten.”

 Sedan Lars Leijonborg 1971 blev ordförande i Folkpartiets ungdomsförbund har han nästan oavbrutet befunnit sig i den svenska politikens centrum. Hans politiska karriär har kantats av både kriser och framgångar.

I sin memoarbok berättar han personligt om sina idémässiga rötter och om flera ”formativa ögonblick” som präglat hans liv. Med sitt halvsekellånga perspektiv kan Lars Leijonborg berätta initierat om flera dramatiska skeden i svensk politik, som valutakrisen 1992 och de hårda förhandlingarna i Alliansen kring valet 2006.

Han låter läsaren möta politiska personligheter som Olof Palme, Per Ahlmark, Anna Lindh, Carl Bildt, Göran Persson, Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson. Han är stolt för mycket han åstadkommit, inte minst stora forskningssatsningar och att ha tidigt ha lyft integrationsfrågorna, men medger också misstag.

I kapitlet ”Hur står man ut?” berättar Lars Leijonborg självutlämnande om hur det känns när drevet går och han själv är villebrådet. Eller när han var ifrågasatt av de egna.

Boken ger en inblick i politikens värld under en dramatisk tid för Sverige och världen.

Lars Leijonborg är född 1949 och var ledare för Folkpartiet liberalerna i tio år. Han var ledamot av riksdagen i över tjugo år och statsråd i Alliansregeringen i tre år. Efter att ha lämnat politiken har Lars Leijonborg varit verksam som konsult och haft en rad styrelseuppdrag.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone