Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nästa år i Berlin
Isbn: 978-91-7681-133-7
Förlag: Weyler förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2018
Uppläsare: Astrid Seeberger
Length: 9 timmar 35 minuter

Ljudbok

Nästa år i Berlin

En dotter, vuxen och sen länge rotad i Folkhemssverige, berättar om en mor med ett flyktingansikte, märkt för livet av sina upplevelser under andra världskriget. Om en far som spelar bort mörkret med sitt valthorn, om morfadern som går omkring som en kung även när han efter kriget hamnar på en socialistisk kolchos, och om de två morbröderna, Ewald och Bruno, vars drömmar krossas av historien. Men Nästa år i Berlin är ändå en berättelse om kärlek och längtan, om trots och frigörelse.

Astrid Seeberger är överläkare i Stockholm. Hon växte upp efter kriget sydvästra Tyskland och kom till Sverige som 17-åring.

Pressröster om Nästa år i Berlin:

Nästa år i Berlin är hennes skönlitterära debut och det är ingen överdrift att säga att det är en strålande sådan.
Sydsvenskan

Astrid Seeberger är en säker stilist och en mycket driven berättare.
DN

Astrid Seeberger lyckas med den svåra uppgiften att skriva om sin familj med lika delar smärtsam inlevelse och nödvändig distans. Resultatet blir en bok där läsningen gör ont, men som påminner om att ett berättande om andra världskriget, bortom det kolorerade och krigsromantiska, alltid kommer att vara helt och absolut nödvändigt.
SvD

Seebergers fina bok vittnar om att det också fanns ett annat mera undanskymt krigsliv som det sällan skrivs om, ett liv där ingen var offer och ingen var bödel, men som ändå lämnade mardrömmar efter sig som oroar även de efterlevandes nattsömn.
Expressen

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone