Jump to content
Cover for Örnis bilar
Isbn: 978-91-6389-859-4
Publisher: Bonnier Carlsen
Category:
3-6 years Children's books with pictures
Accessible since: January 2018

E-book

Örnis bilar

Lille Örni ligger och sover i sin säng. Då ringer hans röda telefon - det är brandkåren som behöver hjälp!

Och visst ställer Örni upp och kör brandbilen när han som brukar köra den är sjuk. Med skrikande däck sladdar han in på Mariatorget för att släcka elden som rasar i kiosken. Allt går bra och när brandsoldaterna och Örni är tillbaka på brandstationen, festar de på vattenskadat godis som de fått av flickan i kiosken. Men då ringer telefonen och det är bilmekanikern som behöver hjälp med att bärga krockade bilar på Hornsgatan. Han som brukar köra bärgningsbilen är sjuk, kan möjligen Örni rycka in? Visst kan han det! Örni bärgar bilar, men det är jobbigt, överallt står det krockade bilar och de som väntar är så arga!

När Örni äntligen är tillbaka i sin säng ringer hans röda telefon igen. I hamnen måste hundra sportbilar och massor med bananlådor lastas av med den stora kranen och han som brukar göra det är sjuk. Kan inte Örni komma dit och hjälpa dem? De vet inte vad de ska ta sig till! Örni funderar på saken, men man kan faktiskt inte gör flera saker på en gång och han sover nu. Men imorgon kan han kanske hjälpa till ... Sällan har en bilderbok fått så mycket uppmärksamhet och så många märkliga och uppskattande recensioner som Örnis bilar när den kom ut första gången 1994: får brandmän se ut på det här viset och var det inte på tok för många manliga attribut samlade på 32 sidor?

Helt klart var att Carl Johan De Geer (konstnär, författare, filmmakare) och Jan Lööf (unik & stilbildande författare och konstnär samt musiker) skapat en riktigt höjdare bland bilderböcker!Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone