Jump to content
Cover for Den lilla svarta : Modeindustrins mörka baksida
Isbn: 978-91-7441-619-0
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Society & Culture
Accessible since: October 2017

E-book

Den lilla svarta : Modeindustrins mörka baksida

HUR ÄR DET MÖJLIGT för de stora klädkedjorna att sälja en tröja till samma pris som en fika? Och hur kan priserna på kläder bara fortsätta att bli billigare? Går det verkligen ihop med den »hållbarhet« som är modebranschens nya honnörsord?
Efter boken Bomull en solkig historia om bomullsodlingens mörka baksidor fortsätter Gunilla Ander sin resa längs textilindustrins långa leverantörskedja. Färden tar oss från Sri Lankas skattefria zoner som gjort »fashion without guilt« till sitt varumärke till ett av den globala modeindustrins största nav i Tirupurdistriktet i södra Indien. Här är miljökatastrofen ett faktum och slavarbete en del av vardagen för den allt större andelen kvinnor som säljs för att arbeta ihop till sin hemgift. De behöver aldrig undra vilken som är säsongens modefärg det syns tydligt i floderna där de tvättar sina kläder intill lekande barn och män som drar upp fisk till kvällsmaten.
I Den lilla svarta tar Gunilla Ander oss med in bakom modeindustrins gröntvättade kulisser och skärskådar en bransch som utvecklar konsten att sälja sjukligt billiga kläder och samtidigt belöna konsumenten med ett gott samvete.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone