Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Som kullerbyttor i mitt bröst
Isbn: 978-82-6903-443-1
Förlag: Forlaget små ord
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2017

E-bok

Som kullerbyttor i mitt bröst

I den sömniga lilla byn Gärsgarn florerar de mest fantastiska rykten. Järn-Olle har hängt sig i sin kristallkrona. Änklingen Einar Jonsson har en get i storstugan. Kyrkoherden badar naken i sjön och sitter i minneslunden och talar med de saliga. På sistone har han haft sällskap av Holger Grundström. De skrubbar varandra på ryggen och har något fuffens ihop. Det är i alla fall Gerda Grundström övertygad om. Annars tror hon mest på Gud och Eldeman i Melodikrysset. Och så stilige Ernst på teve förstås.
Pär Lifvergrens debutroman är en varm, tokig och underhållande skröna om vänskap, kärlek på ålderns höst och drömmar som väntar på att gå i uppfyllelse. Den är glädje och sorg, ensamhet och gemenskap i en bortglömd och nedläggningshotad del av vårt land - död och liv i en minst sagt annorlunda blandning. "Som kullerbyttor i mitt bröst" är en hyllning till livet och till lusten att leva det, till de små ögonblicken vi alla borde bli duktigare att njuta av och i. 


Pär Lifvergren är född 1968 i småländska Tranås men bor sedan många år i norska Bergen där han arbetar som flygvärd. Väl nere på marken skriver han bland annat noveller för veckotidningar. Han har även fått krönikor publicerade i dagstidningar. 2016 kom han på andra plats i tidningen Seniorens skrivtävling med novellen "Jag kommer tillbaka en annan dag". Fyra kåserisamlingar med texter om allt mellan himmel och jord har det också blivit genom åren. "Som kullerbyttor i mitt bröst" är Pär Lifvergrens debutroman.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone