Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Att se och möta individuella behov: Introduktion till omvårdnad i psykiatrisk vård och omsorg
Isbn: 978-91-7569-656-0
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: april 2017

E-bok

Att se och möta individuella behov: Introduktion till omvårdnad i psykiatrisk vård och omsorg

Denna bok förklarar vad ett omvårdnadsperspektiv är och varför det är viktigt i psykiatrisk vård och omsorg. Med ett direkt språk, konkreta exempel och realistiska fallbeskrivningar tydliggörs hur abstrakta begrepp kan omsättas i praktiken. Boken vänder sig till sjuksköterskor i psykiatriska verksamheter och studenter på sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammet. Den är också relevant för andra yrkesgrupper som i sitt arbete möter personer med psykisk ohälsa, och för studenter och elever i vård- och omsorgsutbildningar på alla nivåer Förhoppningen är att inspirera till reflektion och vidare läsning.

Innehållet motsvarar i stort det nätbaserade reflektionsunderlag med samma namn som finns fritt tillgängligt och används i utbildningar och kompetensutvecklande insatser. För teoretisk fördjupning, kritik och vidareutveckling av de tankegångar som introduceras hänvisas till författarnas respektive avhandlingar.

Sebastian Gabrielsson har arbetat som sjuksköterska i akut psykiatrisk vård och undervisat på sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammen. 2015 disputerade han med en avhandling om psykiatrisk slutenvård ur professionella vårdares perspektiv. Han är specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och fil.dr i omvårdnad.

Git-Marie Ejneborn Looi arbetade som skötare i olika psykiatriska verksamheter innan hon utbildade sig till sjuksköterska och började arbeta med omvårdnadsutveckling och undervisning på sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Hon disputerade 2015 med en avhandling om alternativ till tvång i psykiatrisk vård. Git-Marie är specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och fil.dr i omvårdnad.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone