Jump to content
Cover for Hur, när och varifrån fick DNA-molekylen sin programkod?: nya upptäckter och insikter om hur vårt Universum uppkom och fungerar kan ge svaret!
Isbn: 978-91-7569-654-6
Publisher: Books on Demand
Category:
Science
Accessible since: April 2017

E-book

Hur, när och varifrån fick DNA-molekylen sin programkod?: nya upptäckter och insikter om hur vårt Universum uppkom och fungerar kan ge svaret!

Boken behandlar inte hur livet uppkom här på vår planet, utan en betydligt svårare och mer gåtfull fråga, nämligen frågan om själva ursprunget. Inte livets uppkomst alltså, det är en helt annan fråga.

Problemet med livets ursprung kan kokas ned till frågan om varifrån och hur den genetiska koden uppkom, alltså hur DNA-molekylen fick sin kod. DNA finns ju i allt levande och DNA-koden är ritningen till hur varje varelse ser ut och fungerar. Oavsett om det är ett djur, en växt eller en människa.

Det fåtal experter som analyserat alla de intrikata frågorna kring problemet om ursprunget till denna programkod är överens om att den inte kan ha uppkommit och formats av en otrolig slump här på jorden, utan måste ha sitt ursprung utanför vår planet. Någonstans.

Och med utifrån avses inte ifrån Mars, någon av Jupiters månar eller från något annat solsystem eller ens från någon annan galax än vår. Nej, den genetiska DNA-koden måste ha sitt ursprung i en universell mekanism antingen i samband med universums uppkomst eller utifrån universum.

Det är alltså detta boken handlar om. Räkna med ett överraskande svar.

Pensionerad kemiingenjör, maskinist och amatörforskare.

 Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone