Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Pluto är ingen planet
Isbn: 978-91-2970-156-2
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: april 2017

E-bok

Pluto är ingen planet

"Mitt namn är Edwin. Jag älskar rymden! Min mamma påstår att det är en slump att jag heter samma sak som den amerikanska astronomen Edwin Hubble.

Edwin var ett fint namn, det är allt, säger hon. Men jag tror inte att det är sant. Det var meningen att jag skulle heta samma sak som mannen som kom på hur man kan sortera galaxer. Jag gillar också galaxer, och att sortera saker.

Att min hund heter Hubble är verkligen ingen slump. Om man kan döpa ett rymdteleskop till Hubble kan väl en hund heta det. Så nu gör han det.

Hubble är min bästa kompis. Bland människorna är det mycket krångligare att skaffa vänner."

Edwin älskar verkligen rymden, och tankarna om rymden snurrar som planeter i huvudet på honom. Han läser allt som handlar om galaxer och planeter. Så en dag börjar läraren Fredrik att prata om rymden på lektionen, och först blir Edwin alldeles varm och lycklig äntligen känner han sig hemma i klassrummet. Men så händer det som inte får hända: Fredrik lär ut saker som inte stämmer ...

Pluto är ingen planet är en finstämd berättelse om vänskap och att inte riktigt passa in bland alla andra, men hitta en egen plats i universum.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone